EverKB

Knowledge Base Ever

Oldja meg a ERROR 1698 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' problémát

2019-12-18 13:21:50

címke: MySQL,MariaDB,mysql_native_password,caching_sha2_password, Hozzáférés megtagadva a 'root' @ 'localhost' felhasználó számára

A MySQL sokáig támogatja a különféle hitelesítési bővítményeket. Az eredeti jelszó-hitelesítési módszer a jelszó hash értékének megkeresése egy adott algoritmussal, és tárolása a mysql.user táblában, de ez nem az egyetlen hitelesítési módszer.

Ha a helyes felhasználóval és jelszóval jelentkezik be a kiszolgálóra, és helyesen engedélyezett, akkor a MySQL szolgáltatás azt is kéri, hogy a szolgáltatást utasítsák el, úgy gondolhatja, hogy ezt különböző jelszó-hitelesítési módszerek okozhatják.

1. Az Unix Socket hitelesítés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy helyi felhasználónévvel és jelszóval jelentkezzenek be a mysql-be. Ennek az engedélyezési módszernek az az előnye, hogy nincs szükség az engedélyezési jelszó külön tartására. Ez azért lehetséges, mert a Unix Socket natív módját használják.
2. A PAM engedélyezési beépülő modul lehetővé teszi a telepítést, például az LDAP és más háttérrendszerek engedélyezését, ez a módszer alkalmas a szervezet meglévő rendszerébe történő integrálásra.
3. A MySQL8 legújabb verziója a cache_sha2_password felhasználásával engedélyezi, ami elméletileg biztonságosabb. Ez a frissítés természetesen jobb lesz, de az ügyfél-illesztőprogram frissítésének költségeivel, különben vissza kell váltania a régi, de kompatibilis engedélyezési módszerre.
Itt van a megoldás: jelentkezzen be a mysql-be a parancssorból
sudo mysql -u root -p
Különböző parancsokat adhat meg. Konvertálja az aktuális adatbázist mysql-re.
USE mysql;
Futtassa a következő parancsot az engedélyezési bővítmény frissítéséhez. És azonnal frissítse az engedélyt annak hatékonysága érdekében.
UPDATE user SET plugin='mysql_native_password' WHERE User='root';
FLUSH PRIVILEGES;
exit;
Indítsa újra a mysql alkalmazást
service mysql restart
Ha a shell parancssorból jelentkezik be a mysql-be, használja a --default-auth beállítást az engedélyezési hitelesítési módszer megadásához. Időnként nem tud bejelentkezni, mert az alapértelmezett hitelesítési módszer nem megfelelő.
shell> mysql --default-auth=mysql_native_password ...

címke

CentOS7 CentOS PHP Linux Python3 Python MySQL MariaDB YUM JavaScript CSS Redis MySQL8 caching_sha2_password HTML mysql_native_password PHP7 Apache du jQuery PHP5.5 src cURL hide nginx Shadowsocks-Python V2Ray availability eth0 MariaDB10.4 PostgreSQL sub folder date Install MongoDB pdo_sqlsrv SOCKS5 Web Server File Upload mssql-tools register_shutdown_function Symfony ADDDATE DevExpress JetBrain php-fpm sqlsrv Zend Framework height network interface Shadowsocks-Libev unixODBC-devel Aura error_get_last Port 80 string data INDENTIFIED BY password policy requirements SOCKS Web Development Fedora Media Writer msodbcsql Redis5 SVN absolute Deepin jemalloc SQLAlchemy convert FuelPHP mysqlclient Shadowsocks toggle at-symbol Error Control Operator margin PHPUnit Framework ss5.passwd daemon process IIS password SOCKET vps center Fatal Errors MongoDB4 sudoers .htaccess DATE_SUB Phalcon SQL Server 2017 WiFi Compiling PHP frequency conflict set_error_handler TestCase apr Elasticsearch7.3 PHPUnit ss5.conf daemon HTTP particles.js Slim Vincent Garreau Failed to build these modules: _uuid MongoDB Sudo DATE_ADD ip command pg_bha.conf SQL Server width Compiling Apache Frameworks MySQL-python scrollbar Tcp BBR Apache2.4 Elasticsearch libpython3.7m.so.1.0 PHPStorm ss5-3.8.9 CURLOPT_POSTFIELDS NodeJs show VIM Bluetooth Failed to build these modules: _ctypes Minimal ISO substr date sub INTERVAL PECL SQL Date Funcitons Wi-Fi CodeIgniter font-size root Tag Cloud apache httpd dual network interfaces Laravel ss5 CURLFille horiz-align node.js ShadowsocksR vertical-align BarManager exec mb_substr PyCharm SUBDATE date add IntelliJIDEA PEAR SOCKS5 Proxy Server WebStorm Chrome find remi Tag

Legfrissebb cikk